در قرن جدید با فراگیر شدن وب سایت های کسب و کار، رقابت ها به اوج خود رسیده است برای اینکه بتوانید در این شرایط سایت خود را در رتبه های بالا حفظ کنید باید از تکنیک های سئو سایت و بهینه سازی سایت استفاده کنید.یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار بر روی سئوی سایت شما داشتن یک نقشه مپ برای سایتتان است. اکر به تازگی با نقشه مپ آشنا شدید و یا وب مستری هستید که می خواهید سئو تکنیکال سایت خود را به بهتربن نحو انجام دهید خوشبختانه این مقاله برای شما تهیه شده است در این مقاله قرار است به معرفی و آمورش قدم به قدم ساخت نقشه سایت بپردازیم پس تا انتهای آن همراه کاریناوب باشید.
سایت مپ (Sitemap) چیست؟
در ابتدا بگدارید با یک مثال ساده شما را با نقشه سایت آشنا کنم هنگامی که از خانه بیرون می روبد و قصد دارید برای اولین بار به مکانی بروید نیاز به یک نقشه ی راه دارید تا بتوانید مسیر های کوتاه و یا مناسب را برای رسیدن به مقصدتان پیدا کنید. نقشه سایت هم این چنین کاربردی برای خزنده های گوگل یا همان موتور های جستجو دارد. برای اینکه این خزنده ها بتوانند به راحتی اطلاعات سایت شما را بررسی و ارزش گذاری کنند نیاز است که ابتدا نقشه ی هر سایت را درک کنند و متوجه صفحات فرعی و اصلی، عکس ها، ویدیو ها و سایر مشخصات سایت شما بشوند تا به بهتربن نحو سایت شما را ایندکس کنند برای اطلاعات جامع تر به مقاله ی راهنمای جامع سئوی تکنیکال، از خزیدن تا ایندکس شدن مراجه کنید.
سایت مپ چه مزایایی دارد؟
سایت مپ یک فایل سرنوشت ساز برای بهبود سئوی سایت شما است. در ادامه به مزایای سایت مپ میپردازیم
- سایت مپ باعث می شود یک سایت به درستی ایندکس و ارزش گذاری بشود.
- نقشه سایت به موتورهای جستجوگر گوگل رتبه بندی صفحات سایت را آموزش می دهد تا خزنده های گوگل صفحاتی که اولویت بیشتری دارند را به کابران نمایش دهد.
- به کمک سایت مپ می توانید خطاهای جستجوی سایتتان را شناسایی کنید و در جهت رفع مشکلات سایت به کار بگیرید.
- هنگامی که یک سایت سریعتر ایندکس شود امکان افزایش ترافیک سایت شما بالا می رود و رتبه ی شما افزایش پیدا می کند.
سایت مپ XML
سایت مپ فرمت های مختلفی دارد اما گوگل اعلام کرده است که بهترین فرمت نقشه سایت برای ایندکس شدن و همچنین بهبود سئو تکنیکال، سایت مپXML است. در این فرمت نقشه ی سایت شما صرفا برای موتورهای جستجوگر گوگل تهیه می شود و به زبان اسکیما که همان زبان خزنده های گوگل است نوشته می شود . همجنین هرگونه تغییراتی در سایت شما مانند آپدیت ها و صفحات فرعی و اصلی به وسیله ی sitemap به گوگل خبر می دهد. سایت مپ XML دارای 4 نوع است:
- Normal XML Sitemap
- Video Sitemap
- News Sitemap
- Image Sitemap
ساخت نقشه سایت با افزونه Yoast در وردپرس
به کمک افزونه ی YOAST SEO در وردپرس می توانید نقشه سایت خود را تهیه کنید. ابتدا وارد بخش عمومی در قسمت پیشخوان وردپرس بشوید و سپس گزینه ی نقشههای XML سایت را فعال کنید و در آخر تغییرات مورد نیاز خود را اعمال کنید.
برای اینکه بتوانید نقشه ی سایت خود را ببینید آدرس دامنهی خود را به همراه “/sitemap.xml” وارد کنید.
ساخت نقشه سایت با Rank Math
یکی دیگر از افزونه های مورد استفاده در زمینه ایجاد نقشه سایت Rank Math است. برای اینکه نقشه ی سایت خود را به کمک افزونه ی Rank Math بسازید ابتدا باید این افزونه را بر روی وردپرس خود نصب کنید و سپس فعالسازی کنید. از منوی وردپرس بر روی گزینه “Rank Math” بزنید و وارد تنظیمات آن بشوید. در صفحه تنظیمات وارد بخش Sitemap Settings شوید و سپس تمامی تنظیمات نقشه سایت خود را به دلخواه تغییر دهید و در آخر آنها را ذخیره کنید.
برای مشاهده نقشه سایت، آدرس وب سایت خود به همراه sitemap_index.xmlدر آخر آن بروید.
فراموش نکنید که نقشه ی سایت خود را در گوگل کنسول ثبت کنید.
نتیجه گیری
در نهایت، استفاده از نقشه سایت هم بر روی بهبود رتبه بندی سایت تاثیر می گدارد و هم باعث افزایش تجربه کاربری می شود. با اجرای قدم به قدم راهنمای آموزش نقشه سایت در این مقاله که توسط متخصصان کاریناوب تهیه شده است می توانید به نتایج خوبی دست پیدا کنید.