لوگو کارینا وب
بهترین راهکار های تغییر نام دامنه بدون افت سئو سایت

بهترین راهکار های تغییر نام دامنه بدون افت سئو سایت

دلایل بسیاری وجود دارد تا افراد بخواهند دامنه وب سایت خود را تغییر دهند، این دلایل ممکن است شامل ادغام یا خرید، تغییر برند و نام تجاری، مناسب نبودن URL و دامنه، نداشتن تجربه کافی در زمان راه ‌اندازی سایت، تغییر بخش پایانی دامنه یا انتخاب دامنه ‌ای که برای رتبه ‌بندی موتورهای جستجو یا سئو مناسب ‌تر است باشد. لازم است بدانید که تغییر ناگهانی دامنه ممکن است برای شما مشکلاتی را پیش بیاورد. فرایند تغییر دامنه بسیار آسان است و شما قادر هستید این کار را بدون نیاز به نصب هیچ افزونه ‌ای انجام دهید. در ادامه مقاله همراه کارینا وب بمانید.

تاثیر تغییر دامنه بر سئو سایت چیست؟

برای ایجاد هر تغییری روی سایت خود، باید جنبه‌های سئویی آن را در نظر بگیرید. در انتقال سایت به دامنه جدید ممکن است با جا‌ به ‌جایی رتبه صفحات مواجه شوید؛ اما لازم نیست که نگران این موضوع باشید؛ چون برخی از تغییرات مانند نوسانات رتبه، تا حد زیادی طبیعی هستند و پس از مدتی، رتبه صفحات به حالت قبلی بر می‌ گردد. در نهایت، اگر فرایند انتقال سایت شما به درستی انجام شود، تغییر دامنه، تاثیری بر رتبه و سابقه فعالیت سایت شما نخواهد داشت.

تغییر نام یک وب سایت لازم است با یک فرایند کاملا اصولی طی شود و فراموش نکنید که تمامی جوانب را در زمان عوض کردن نام دامنه سایت خود در نظر بگیرید. ممکن است این کار باعث شود تا تعدادی از کاربر و مخاطبان خود را از دست بدهید. لازم است که شما URL های قدیمی سایت را به URL های جدید هدایت کنید. فراموش نکنید که این کار باید به‌ درستی انجام شود تا تأثیر بدی بر روی سئو سایت شما نگذارد.

گوگل را از تغییر نام دامنه خود مطلع کنید

تمامی متخصصین سئو در تلاش هستند تا وب سایت خود را برای نتایج گوگل بهینه کنند. به‌همین‌دلیل، پیشنهاد می کنیم گوگل را از تصمیمات خود برای تغییر دامنه مطلع سازید. انجام این فرایند بسیار ساده است و از‌ طریق Search Console گوگل میسر است. برای این منظور، لازم است که کارهای زیر را انجام دهید:

  • وب‌سایت جدیدتان را اضافه کنید.
  • اعلام و تأیید کنید که شما مالک وب ‌سایت هستید.

ساختار URL خود را حفظ کنید

زمانی که شما قصد دارید نام دامنه ی خود را تغییر دهید، لازم است به این نکته توجه کنید که ساختار URL که تا به حال در دامنه قبلی خود استفاده می کرده اید را حفظ کنید. این فرایند به شما کمک می کند تا کار های شما با نظم بیشتری پیش برود و درنهایت گوگل نیز بهتر بتواند خود را با تغییرات شما سازگار کند.

نکات مهم انتقال دامنه‌ی سایت از زبان گوگل

  1. اگر انتقال بخش ‌به ‌بخش دامنه فعلی به دامنه جدید برای سایت شما توجیه فنی دارد، توصیه می ‌شود با جا به‌ جایی قسمتی از سایت، تاثیر ترافیک و رتبه ‌بندی صفحات را تست کنید و پس از آن، می‌ توانید بقیه سایت خود را یک جا یا مرحله ‌به ‌مرحله جا به جا کنید.
  2. سعی کنید تغییرات سایت و انتقال دامنه را مرحله ‌به ‌مرحله انجام دهید تا از اجرای درستی هر بخش مطمئن باشید. برای مثال، ابتدا سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) را تغییر دهید و در مرحله بعدی، دامنه‌ ی سایت خود را به ‌روزرسانی کنید.
  3. اگر ترافیک سایت شما در بازه‌ های مختلف، کمتر از ترافیک همیشگی می‌ شود، برای مثال آخر هفته‌ ها یا روزهای تعطیل، پس می ‌توانید برنامه انتقال دامنه سایت را برای این روزها برنامه ‌ریزی کنید.
  4. فراموش نکنید که بعد از تغییر دامنه سایت، اطلاعات بخش‌های زیر را بررسی کنید و از تغییر آدرس لینک‌ها به دامنه‌ جدید مطمئن شوید؛
  • آدرس‌های سفارشی
  • تگ‌های کنونیکال
  • فایل txt
  • سایت مپ‌
  • لینک‌های داخلی
  • تگ Hreflang
  • استراکچر دیتاها
  • آدرس صفحات Pagination
  • محتواهای قابل دانلود
  • فرم‌ها
  • درگاه پرداخت
  • چت آنلاین
  • و …

مراحل تغییر دامنه سایت

  1. از سایت نسخه پشتیبان بگیرید.
  2. دامنه فعلی را تمدید کنید.
  3. سایت را روی دامنه و هاست جدید راه اندازی کنید.
  4. دامین جدید را به سرچ کنسول معرفی کنید.
  5. آدرس های قبلی را به آدرس دامنه جدید ریدایرکت کنید.
  6. آدرس جدید سایت را به گوگل اطلاع دهید.

کلام آخر: تغییر دامنه بدون از دست دادن سئو

تغییر در نام دامنه ممکن است گاهی ضروری باشد. اما مهم است که عوارض احتمالی را در ذهن داشته باشید به ویژه هنگامی که صحبت از SEO سایت شما می‌شود. با این ‌حال، راهکار هایی هم برای این مسئله وجود دارد که در مطالب پیشین اشاره داشتیم.

درنهایت لازم است بدانید که فرایند تغییر دامنه یا انتقال دامنه یک قدم بسیار بزرگ است که لازم است با یک فرایند برنامه ریزی شده و همراه با زمان بندی صحیح پیش برود. زمان بندی صحیح و مناسب تاثیر بسیاری در نتیجه دارد.